Fællesarealer

Nobel Kollegiet har en række faciliteter som er fælles for alle beboere, herunder:

Vaskekælder
Nobel Kollegiet har en vaskekælder med 7 vaskemaskiner og 3 tumblere. Vaskekælderen er beliggende under fælleshuset. Ved indflytning får du udleveret et vaskekort, som også bruges som nøglekort til at komme ind i vaskekælderen, samt som betalingskort i selve vaskemaskinen (Dette vaskekort er også indgangskort til fælleshuset). I vaskekælderen hænger der på væggene vejledninger i hvordan vaskemaskinerne og tumblerne benyttes. Ellers spørg en anden beboer – det er så hyggeligt at få en snak i vaskekælderen.

På vaskemaskinerne står der en estimeret tid, som plejer at passe – så vær opmærksompå at komme ned og hente dit tøj – vi deles jo om maskinerne og vi bliver alle trætte af maskiner der er færdige men ikke tømt.

Cykelskure
Kollegiet har to cykelskure, de er ikke specielt store, så vi opfordrer til at alle tager hensyn, når de bruger det - der skal gerne være plads til alle. Man finder et cykelophæng i cykelskuret ned imod Myrdalstræde (gård 1-3-5) hvor man kan hænge cyklen på hvis cyklen skal repareres. Dem der ikke benytter deres cykel særlig ofte (specielt i vinterperioden) bedes stille den i kælderen i stedet for cykelskuret, så der er plads til flere. Hvis det så vidt er muligt, vil vi gerne at cykler holder på tværs i cykelskurene og ikke langs, så der dermed bliver bedre plads til alle. Før håndværkerdagen om efteråret sættes der sedler på cyklerne omkring 14 dage før. Er disse sedler ikke fjernet inden håndværkerdagen, så vil vi på dagen flytte cykler til kælderen under fælleshuset.

Opbevaringsrum
Der findes to kældre på kollegiet til opbevaring og de findes under fælleshuset (i forbindelse med vaskekælderen) og under blok 43. Når man har ting opbevaret dernede er det på eget ansvar – det er dog kun beboere på kollegiet, der har nøgler dertil. Skriv navn og lejlighedsnummer på dine ting – og husk dem når du flytter. Sæt dine ting samlet, så vi har plads til alle. I forbindelse med håndværkerdage på kollegiet opfordrer vi til at der sker en oprydning i kældrene så der ikke står unødigt mange ting opbevaret.

Fælleskøkkener
På Nobel Kollegiet har vi fire fælleskøkkener, hvoraf én findes i hver gård (1F, 9F, 17A, 43H). For beboerne vil deres nøgle til lejligheden passe til døren i fælleskøkkenet i den gård de bor i. Fælleskøkkenerne kan reserveres hvis man eksempelvis har familiebesøg eller har brug for et mindre lokale til en fest (dog skal man være opmærksom på at akustikken ikke er god i rummet). Du kan reservere fælleskøkkenet i din gård på nobelnet.dk under kalender. Der er ingen udspecificerede regler for brug af fælleskøkkenerne, men grundreglen gælder at man skal efterlade dem i en stand du selv ønsker at finde dem (og husk at gå ud med skraldet - ellers rådner det). I fælleskøkkenerne findes tallerkener (til 10 pers), bestik (til 10 pers), gryder og pander, opvaskebørste, balje (Mangler der noget så brug eget service eller hent reserve fra fælleshuset, som skal returneres efter brug). Alle fælleskøkkener bliver rengjort så vidt muligt til håndværkerdagene.

Fælleshuset
Nobel Kollegiet har med tiden fået opbygget sig et fedt fælleshus for beboerne. Vores fælleshus ligger i nr. 7. Her har blandt andet Jens - vores vicevært - et kontor. Dit vaskekort fungerer også som nøglekort hertil. Fælleshuset er rammen om langt de fleste aktiviteter der sker på kollegiet, og IT-udvalget har sørget for et godt system til musik og film m.m. I efteråret holder vi NFL-aftener her og fest & aktivitetsudvalget planlægger store fester i fælleshuset. Hold øje med nobelnet.dk, din postkasse og Nobel Kollegiet på facebook, hvis du vil være med når det sker. I fælleshuset har vi et køkken med diverse udstyr, bar, bordfodbold, diverse spil, sofaer, lærred og projekter samt anlæg.

I forbindelse med et indbrud i efteråret 2010, er det i forretningsudvalget blevet besluttet, at fælleshuset for fremtiden skal overvåges. Derfor er det vigtigt at bemærke, at fælleshuset er videoovervåget døgnet rundt, året rundt. IT-udvalget har selvfølgelig sørget for ordentlig sikkerhed omkring overvågningen, og billederne herfra vil på ingen måde blive misbrugt og følger lovgivningen på området.

Det er muligt at leje fælleshuset på kollegiet og dette kan ske på en af to følgende måder:

  • Åben Fest
    Du har huset fra kl. 15 - kl. 15. Det vil være tilladt for kollegiets øvrige beboere at være med til festen efter kl. 22 (såfremt de ikke er inviterede). Det er dig, der har al ansvar i hele døgnet du har huset! Du står for at der er ryddet op og gjort rent som beskrevet i lejekontrakten. Pris: 500 kr. i depositum, som du får tilbage når din rengøring er tjekket og godkendt at kollegiets revisor, forudsat at der heller ikke er ødelagt noget.
  • Lukket Fest
    Du har huset fra kl. 15 - kl. 15. Det vil IKKE være tilladt for kollegiets øvrige beboere at være med til festen (såfremt de ikke er inviterede). Det er dig, der har al ansvar i hele døgnet du har huset! Du står for at der er ryddet op og gjort rent som beskrevet i lejekontrakten. Pris: 500 kr. i leje og 500 kr. i depositum, som du får tilbage når din rengøring er tjekket og godkendt at kollegiets revisor, forudsat at der heller ikke er ødelagt noget.

For at leje fælleshuset skal dette på nuværende tidspunkt foregå manuelt ved at kontakte Emil Fløe Madsen. Han kan kontaktes på Facebook.

Det opfordres til at du selv medbringer håndklæder til toiletterne ved private fester.

Du kan i nogle tilfælde få fest- & aktivitetsudvalget til at stå for baren til din fest, hvis du spørger pænt. Dette kræver dog at udvalget kan finde nogle der har lyst til at stå i baren - alt arbejde er frivilligt. Som regel vil festudvalget gerne at det er en åben fest sådan at kollegiets beboere kan komme forbi når baren er åben. Er der tale om en lukket fest med mange deltagere så er det stadig muligt at få baren åbnet, såfremt festudvalget har medlemmer, der gerne vil stå i baren. Det forventes naturligvis at gæsterne informeres om at baren er åben, så bartenderne ikke kommer til blot at stå der. Aftaler om baren skal laves med fest- & aktivitetsudvalget - henvendelse rettes til formand Anna Nurup 13B1.

Er der evt. tvivl om reservation eller muligheder omkring leje af fælleshuset, så spørg kollegiet revisor - Emil Sebastian Fløe Madsen som bor i 13A