Internet

Nobel Kollegiet og Myrdal Kollegiet har en fællesinternet opkobling igennem forskningsnetværket, som også levere internet til langt de fleste andre kollegier i Aalborg. IT-udvalget står for administrationen af kollegiets netværk og sikre en stabil forbindelse til alle lejligheder, samtidig med at det er en billig løsning for beboerne. Til en pris af 70 kr. om måneden har kollegierne en 1/1 gbit forbindelse, hvor den enkelte lejlighed har adgang til en 100 mbit forbindelse. It-udvalget sikre at alle lejligheder altid har så vidt muligt har adgang til 100/100 mbit selvom forbindelsen er delt imellem alle lejligheder. Derfor vil det aldrig kunne mærket at forbindelsen er delt.

I forbindelse med tilkoblingen af Myrdal Kollegiet fik It-udvalget hævet forbindelsen til 1/1 Gbit. Dette har ikke nogen stor indflydelse for den enkelte, da It-udvalget opretholdte 100/100mbit for den enkelte lejlighed, dog gav dette en langt større stabilitet på netværket for Nobel og Myrdal Kollegiet.

I Juleferien 2016 opdaterede IT-Udvalget igen netværket på kollegiet, og der er nu 1000/1000 mbit tilgængelig til alle lejligheder, dog er dette ikke garenteret, der er stadig garenti for 100/100 mbit til alle lejlighed. 

Hvordan får jeg internet?

Du kan læse mere om internetforbindelsen på hjemmesiden, men her er en lille guide til at få dig opkoblet.
Der er ikke Wi-Fi tilgængeligt i lejlighederne på kollegiet (udover i fælleshuset).
OBS: Dette website kan tilgås fra vores lokale netværk uden login.VIGTIG INFO

VI ANBEFALER AT DU VÆLGER ROUTERE FRA MÆRKERNE TP-LINK ELLER CISCO, OG UNDGÅR MÆRKER SOM NETGEAR OG D-LINK!

Vores erfaring siger at Netgear og D-Link generalt er ustabile, og ikke altid fungere optimalt. Da det meste af vores udstyr som levere internet til lejlighederne er TP-Link, og at TP-Link generalt er forholdsvis billige og meget stabile routere. Cisco routere er generalt ret dyre, men rigtig gode.

Her er eksempler på gode routere:

Vi strækt anbefaler ikke at bruge modems og/eller routere fra internet udbydere som TDC, YouSee, Waoo, Eniig, Stofa osv. da disse oftest skaber problemer, og sjældent virker sammen med vores netværk, dette skyldes at de er lavet til kun at virke med internet udbyderne selv. 1. Tilkobling

Du kan koble dine enheder til på flere måder. Den mest simple er, at koble din computer direkte i stikket i væggen med ethernet kabel.

Hvis du vil have Wi-Fi, skal du selv købe en trådløs router eller access point. Begge skal også forbindes med ethernet kabel til stikket i væggen.


Når du tilkobler en trådløs router, en det vigtigt, at du forbinder kablet fra væggen til WAN porten:

Den sidder typisk adskilt fra LAN portene.

Herefter kan du forbinde trådløst til routeren med din computer.

2. Opret bruger

Først skal du have en bruger. Den kan oprettes her: http://nobelnet.dk/user/create

3. Aflevér kontrakt

Når du er logget ind med din nye bruger, vil du kunne hente din kontrakt på Profil-siden. Den bliver hentet som PDF, og skal printes og underskrives.

Din kontrakt skal afleveres i postkassen til én i IT-udvalget. Når vi har modtaget din kontrakt, vil vi godkende din bruger.

4. Tildel adgang til din enhed

For at få adgang til internettet, skal din enhed godkendes under Internet-tabben, ved at trykke på knappen "Tildel denne enhed adgang".
Hvis din computer er koblet trådløst til din router, er det kun din router der skal have adgang, og herefter har alle enheder på dit netværk adgang.Hvis du har nogle spørgsmål, kan du henvende dig til et medlem af IT-udvalget.

Navn: Lejlighed: Telefonnr.:
Thue Iversen 25C3 51 46 06 54
Niels Christensen 21B2 23 47 06 24
Stian Lassë Lybech 45C2 N/A

Information