Den nye beboer

Velkommen til Nobel Kollegiet! (YAY)

Vi ved du vil blive glad for at bo netop her. Kollegiet har et godt kollegieliv med fester og aktiviteter i fælleshuset fra tid til anden - både planlagte såvel som de spontane der opstår hen ad vejen. På denne side vil vi prøve at give lidt informationer til den nye beboer, som kan hjælpe med at flytte til kollegiet.

Det kan være svært at komme med i fællesskabet som ny beboer - hvor skal man starte? En rigtig god måde at komme med kollegielivet, er igennem udvalgene og deltage her. Hvert forår og efterår til kollegiets beboermøder kan man vælge sig ind i de enkelte udvalg - herunder beboerråd, fest & aktivitetsudvalget og It-udvalget. Kollegiets udvalg er en god mulighed til at møde nye mennesker - det er også her at mange af kollegiets aktiviteter tager udspring. Prøv at forhør dig ved en af formændene, hvis du gerne vil være med så finder vi en løsning - ellers kig forbi til en af de mange arrangementer vi afholder på kollegiet. Ydermere er det super vigtigt at du får meldt dig ind i vores Facebook-grupper:
Nobel Kollegiet
Myrdal Kollegiet

some old pano picture

Hvor bor jeg?
Det lyder måske fjollet, men mange nyindflyttere er slet ikke sikre på, hvilket kollegie de hører til. Der er tre kollegier på Myrdalstræde:

  • Nobel Kollegiet
  • Myrdal Kollegiet
  • Vendia Kollegiet
Nobel og Myrdal kan betragtes som fælles. Nobel blev færdigbygget i 2008, og Myrdal i 2011 på den anden side af cykelstien. Vores beboerråd og festudvalg arbejder tæt sammen, og IT-udvalget er fælles. Vendia Kollegiet er selvstændigt, og ligger i øvrigt på den anden side af vejen.

Hvis din lejlighed har et ulige nummer, bor du på enten Nobel eller Myrdal. Vi har numrene 1-45, hvor 21-31 tilhører Myrdal Kollegiet.

Aktiviteter på kollegiet

Aktiviteter på kollegiet For at følge med i hvad der sker på kollegiet, anbefales det at man følger med på kollegiets Facebook gruppe, hvor mange aktiviteter udspringer. Fest & aktivitetsudvalgets fester bliver langt ud her som begivenheder og alle medlemmer af gruppen bliver automatisk inviteret. Dermed kan du få en reminder om hvis der sker noget på kollegiet. Som supplement så kan man kigge på hjemmesiden (opdateres ikke så tit) samt kalenderen på nobelnet.

Internetopkobling

Kollegiet har en rigtig god fælles internetforbindelse igennem forskningsnetværket. Læs mere under Internet

Placering i forhold til by og uni

Nobel kollegiet er placeret på campus området for Aalborg Universitet (AAU), og derfor bl.a. tæt på store dele af uddannelserne på AAU og på Prof.højskolen Nord University College. Der er ca. 6 km ind til midtbyen fra kollegiet. Skal man begynde på AAU, så er der mange der begynder i midtbyen (Strandvejen eller Create). Der er ca. 6,7 km derind til Strandvejen på cykel, men ønsker man at tage bussen fra kollegiet, så kan man tage bus nr. 2 direkte fra kollegiet til "Badehusvej" som ligger cirka 100 m fra Strandvejen.

Vil man gerne tage cykel ind til byen så kan dette nemt gøres. Aalborg kommune har forbedret cykelstierne, så der i dag er fine veje mere eller mindre hele vejen ind til Aalborg midt. Forenklet er der to ruter man kan vælge - se kort herunder. Man kan fra Nobel kører imod Gigantium og derfra over motervejen ad Th. Sauers vej. Denne bringer en til Sohngårdsholmsvej, som man dreje ud på mod midt byen. Et alternativ mange bruger er ad Hadsundvej (Igennem supercykelstien og øgadekvarteret). Denne vej følger mange hele vejen ind indtil man møder en Q8-tank og derfra drejer af ad Østerbro, som fører en igennem øgaden og deraf ind til Nytorv. Ad Hadsundvej-ruten vil man også være tæt på en lang række indkøbsmuligheder i Vejgaard. Er man i tvivl om hvordan man kommer ind til byen så spørg andre på kollegiet, så kan vi nok hjælpe med det.

another pano picture

Bus forbindelser

Nobel Kollegiet ligger fordelagtigt i forhold til den offentlige trafik - hvilket skyldes vores placering på campus. Der er to busruter tæt på kollegiet. Bus nr. 2 kører igennem campus og man kan let komme til kollegiet fra stoppestedet "AAU Kantinen" eller "Kroghstræde", hvilke ligger ca. 150 meter nord for kollegiet. Bus nr. 12 med stoppestedet "Klingenberg" ligger ca. 100 meter syd for kollegiet (I nogle tilfælde hedder dette stoppested "Halldor Laxness Vej").

Natbusser er også ganske gode i Aalborg by, for ikke at sige rigtig gode i weekenderne. Derfor er det ikke vildt svært at komme hjem fra byen, hvis man har været byen til de senere nattetimer. Bus 22 kan man tage tidligt på natten, mens de andre busser så småt stopper med at kører. Denne kører på samme rute som Bus 2 kører og man kan derfor kom af lige ved "AAU Kantinen" eller "Kroghstræde". Senere på natten er der to alternativer som kører imod Nobel Kollegiet. Bus 24N kører som en Bus 12 og man kan derfor stå af på "Klingenberg" (Halldor Laxness Vej). Denne bus kører det meste af natten, ligesom det andet alternativ gør. Bus 54N kører som en Bus 2 og man kan derfor som før stå af på "AAU kantinen" eller "Kroghstræde" og gå til Nobel.

Dette står der meget mere om på NT's hjemmeside

Indkøbsmuligheder

Nobel Kollegiet ligger godt nok på AAU campus, men vi er alligevel ikke langt fra indkøbsmuligheder. Der er cirka 700 meter til en meget god Fakta (ved Da Vinci parken), hvor mange beboer handler dagligt. Føtex kan findes på den anden side af campus, cirka 1,5 km væk fra Kollegiet. Ved klingenbergsøen nær "AAU Kantinen" og "Kroghstræde" finder man et pizzeria. Omkring 3-4 km fra kollegiet ligger Vejgaard (ligger på ruten mellem midtbyen og Nobel Kollegiet) hvor man finder Fakta, Netto, Super Brugsen, Rema1000, Aldi. Med en kort cykeltur kan man også besøge Gistrup, som ligger 2-3 km væk, hvor man finder en Super Brugsen samt en Fakta.

Fremtiden i området

I sommeren 2011 stod Nobel Kollegiets nye søster kollegie Myrdal færdigt. Kollegierne er stort set ens i bygge stil og vi er fælles om mange ting - herunder IT udvalget men også til fester vil begge kollegier være at finde. Det har hele tiden været målet for Nobel at vi så vidt muligt vil samarbejde så meget vi kan - og i fremtiden vil vi formentlig samarbejde endnu mere end vi gør nu. Vi må se hvad tiden bringer på dette område.

Der er også en svømmehal med spabad at finde i Gigantium. Åbningstider samt. anden information findes her

Aalborg Universitet har igennem mange år gerne ville bygge til og flytte alle studerende til campus i stedet for at have dem delt flere steder. Dette er dog efterhånden en never ending story, så vi må vente og se hvad der sker. I fremtiden vil der dog snart komme et stort byggeri i området, da Aalborg Universitets sygehus kun vil ligge få kilometer væk, når engang står færdigt.

Områdekort

Basiskort over området omkring Nobel Kollegiet. Af kortet fremgår de nære indkøbsmuligheder og pizzeriaet ved Klingenberg. Den nærmeste stoppesteder til Nobel Kollegiet er markeret på kortet. Dertil er gå-/ cykelruter igennem campus og ruter til byen.

some stoopid map

OBS!:Kollegiet har i perioder oplevet at der er sket indbrud/tyveri i lejlighederne i stuen, som vender ud fra kollegiet imod grønne områder. Vi er ikke specielt udsatte, dog har det fundet sted. Dette er en stor gene for beboerne, men det kan forebygges ved at sikre at ens hydrometer (automatisk åbner øverste vindue ud fra lejlighedens fugtighed) står på 100%, og dermed ikke åbner for vinduet når man ikke er hjemme. Til fælles for mange indbrud på kollegiet er at de har kunne komme ind med kun det lille vindue åbent - derfor luk det når du ikke er hjemme. Der er tale om stuelejlighederne i blokkene 3, 11, 13 og 17, som skal være specielt opmærksom på dette, dog kan man desværre aldrig helt være sikker.

I efteråret 2012 og starten af 2013 har Nobel og Myrdal kollegierne indgået en aftale med sikringsselskabet G4S, som patruljerer området hver nat. Disse vil også holde øje med eventuelle personer omkring kollegier, herunder udspørge til ens tilhørsforhold med kollegiet.